Her er dine tips og tricks til NemID

 

NemID
Alle personer over 15 år skal have et NemID. NemID er dit digitale fingeraftryk, så du kan underskrive på internettet og bekræfte din identitet.

Du modtager kun post fra det offentlige i den digitale postkasse, samt fra private virksomheder, som du selv har tilmeldt - f.eks. dit fritidsjob.

E-Boks og den digitale postkasse har et samarbejde. Du kan ændre i dine indstillinger, så du modtager det hele begge steder. Så behøver du kun tjekke det ene sted.

Husk at tilføje dit telefonnummer. Så du får en sms, når der er nye beskeder. Så behøver du ikke huske på at tjekke e-Boks eller din digitale postkasse løbende. 

Nøglekort
Nøglekortet indeholder en masse engangskoder, som er en ekstra sikkerhed, når du bruger dit NemID.

For at sikre sig, at det er dig, og ikke en, der har fået fat i dit cpr-nummer og adgangskode, skal du også bekræfte din identitet med en nøgle, der er helt specifik for dig. 

Hav aldrig din adgangskode, cpr-nummer og nøglekort til at ligge samme sted. Adgangskoden skal helst kun være i dit hoved. 

Digital Post
Post i din digitale postkasse er lige så vigtige som fysisk post. Derfor skal du altid tjekke din digitale postkasse. Det er lovpligtigt at reagere på flere af beskederne fra det offentlige. F.eks. en synsindkaldelse eller nogle steder i landet en udeblivelse fra sygehuset. Straffen kan være en bøde. 

Du kan gå på borger.dk og tilmelde dig e-mail- eller sms-service fra det offentlige. Så får du en notifikation, hver gang der er ny post i din digitale postkasse

Husk at opdatere dine oplysninger på borger.dk, hvis du skifter telefonnummer eller e-mailadresse.